Paneeldeuren met glas

Een lekker statige uitstraling, of gewoon de aanliggende kamer kunnen inkijken zonder je handen hoeven gebruiken. Verschillende redenen om een paneeldeur met glas te hebben in je huis. Als buiten- of achterdeur kan een optie met glas ook handig zijn, voor wat natuurlijke lichtinval of om te kunnen zien wie er voor de deur staat. Vooral als balkon- of tuindeur is het een goeie optie, want niet iedereen kan dan zomaar naar binnen gluren.

Nieuw of antiek

Zoals bij vele producten kun je ook bij deuren kiezen of je een nieuw of tweedehands product wil. Bij nieuwe aanschaf heb je veel te kiezen qua samenstelling en uiterlijk. Maar bij tweedehands glasdeuren zitten er soms wat mooie antieke oud-Hollandse exemplaren tussen.

Aanbod nieuw

Het assortiment aan nieuwe paneeldeuren met glas is eindeloos. Letterlijk elke glasindeling is te vinden: 1 groot stuk glas, 3 kleine stukken, 1 smalle streep in de volledige lengte van de deur, 8 rechthoeken, 3 kleine vierkantjes, willekeurige artistieke lijnen tussen de panelen en ga zo maar door. Bij nieuwe aankoop kan je zelfs je eigen deur samenstellen. Je kan kiezen wat voor glassoort je wil (bijvoorbeeld blankglas, satijn, meerdere typen glas in lood) en qua deurhendels raak je ook niet gauw uitgekeken.

Voor de antiekliefhebbers

Een dubbele hardhouten glasdeur met gegraveerd glas in lood, alsof je een landhuis binnenloopt. Dit is slechts 1 van de vele opties waaruit je kunt kiezen als je de antiquiteiten bekijkt. Deze deuren hebben klasse, en een historie. Ze hebben de tijden gezien en doorstaan. Elke deur heeft wel zijn historie en aandeel aan verhalen en gebeurtenissen waar die bij is geweest. Als je zo een deur aanschaft en in je huis plaatst zul je je soms voelen alsof je in een andere tijd leeft, een oudere tijd. Voor de sfeerliefhebbers is dit type aan te raden.

Prijzen

De variatie in paneeldeuren met glas is groot, dus de prijsklassen verschillen ook sterk. Van simpel massaproductiemodel tot handgemaakte hardhouten antiquiteit, de prijs varieert even sterk als het aanbod. Een tweedehands (niet antiek) model is al te vinden vanaf 50 euro. Een nieuw massa-productiemodel is te koop vanaf 98 euro. Voor een nieuw model waar je zelf kunt kiezen wat voor deurhendel en glastype je wil moet je tussen de 395 en 450 euro neertellen. Antieke deuren met historische waarde zijn beschikbaar voor tussen de 100 en 900 euro, afhankelijk van het type materiaal en hoe bijzonder de deur is.

Bron: homewishez.nl