Een kraan huren, u ontkomt er vaak niet aan

Wat te doen als u bomen wilt hijsen, u op uw bedrijfsterrein een aantal units wilt verplaatsen of u ondersteuning behoeft bij projecten op het gebied van infrastructuur of omvangrijke bouwprojecten? Dan is kraanverhuur wat u zoekt op internet, want daar begint doorgaans elk project. Kraanverhuur is hip. Kraanverhuur is bovendien veilig; u huurt namelijk in vrijwel alle gevallen een kraan inclusief machinist. Ook hulpmiddelen behoren tot het totaalpakket dat geboden wordt.

Kraanverhuur

En dus zijn er onderhand tal van ondernemers die zich volledig richten op kraanverhuur. Maakte het ‘vroeger’ vaak onderdeel uit van het door u bij een bedrijf gekochte totaalpakket, tegenwoordig zijn alle soorten kranen en machinisten gewoon door iedereen en ‘los’ in te huren. Door particulier en door bedrijf dus. Vaak is er overigens ook geen enkele andere optie. Een kraan is bij de wat grotere werkzaamheden en projecten simpelweg onmisbaar. Behalve kraan en machinist die thuis of bij uw bedrijf voor komen rijden, behoren ook zaken als hijsbanden en kettingen, blokkenklemmen, vloerenklemmen en haken tot het pakket. U hoeft zelf alleen aan te geven wat er gebeuren moet en kunt vervolgens met de handjes losjes over elkaar kijken hoe de specialist uw bomen of units verplaatst. Wat wilt u nog meer?

Totaalpakket

Kraanverhuur staat voor de verhuur van kranen voor echt elke hijsklus, hoe groot of klein ook. Veelal huurt u een totaalpakket en verzorgt het bedrijf in kraanverhuur het eerst uiteraard grondig doorgenomen en besproken project. Zowel uitvoering en organisatie liggen dan in vertrouwde handen. Dat is een prettige gedachte. En nogmaals: bedenk maar eens hoe u die enorme bomen zonder kraan zou willen verplaatsen. In negen van de tien gevallen is dat simpelweg onmogelijk en ontkom je niet aan het huren van een kraan (en machinist).

Veiligheid

Soms, afhankelijk van het project, komen ook zaken als het aanvragen van een vergunning of een ontheffing aan de orde. Ook die onderdelen van projecten en werkzaamheden kunnen vaak door het kraanverhuurbedrijf overgenomen worden. Dan wordt u dus echt compleet ontzorgd en is het enige dat u zelf nog moet doen de nota betalen. Ook niet onbelangrijk natuurlijk. Bedrijven die kranen verhuren staan te boek als zeer professionele bedrijven die ook aan nazorg doen. Die goed werk willen leveren en er later ook echt op toezien dat de afgesproken werkzaamheden op de juiste wijze zijn uitgevoerd.

Kranen trekken altijd bekijks en wat is mooier dan units of bomen door de lucht te zien ‘vliegen’ naar hun nieuwe plek? Ongevaarlijk is het echter niet. Maar ook het veiligheidsaspect wordt door de ingehuurde specialist geregeld. Zij weten immers wat de veiligheidseisen precies zijn en kennen de mogelijke risico’s voor u en uw omgeving. Een kraan huren is meer dan het huren van een machine. U huurt een totaalpakket. Een pakket dat u vrijwel alle werk uit handen neemt. En die gedachte zal veel mensen toch aanspreken.