5 veelgestelde vragen bij vloerverwarming

Vloerverwarming is een zeer comfortabele en tevens energiezuinige manier van verwarming in een woning of pand. Er zijn echter vaak nogal wat vragen rondom vloerverwarming.

We bespreken vijf antwoorden op vijf veelgestelden vragen. Wil je graag nog meer informatie over jouw persoonlijke situatie of wil je graag vloerverwarming laten installeren? Vergelijk dan hier prijzen voor vloerverwarming!

1. Vloerverwarming en parket, kan het samen?

Vloerverwarming kan tegenwoordig onder bijna alle soorten vloeren worden geplaatst. En ook parket is dus geschikt voor op vloerverwarming. Het is echter wel zo dat er bij parket een maximum temperatuur van 27 graden Celsius ingesteld wordt voor de vloerverwarming. Dit om te voorkomen dat het parket uitdroogt.

2. Verwarmd vloerverwarming wel voldoende?

Vaak wordt gedacht dat vloerverwarming een minder goed vermogen heeft dan standaard verwarming via radiatoren. Maar vloerverwarming kan zo worden geïnstalleerd dat het hetzelfde vermogen heeft. Het voordeel van vloerverwarming is dat de verwarmingsbuizen verspreid liggen over de gehele vloeroppervlakte waardoor er veel gelijkmatiger kan worden verwarmd. Tevens hoeft er daardoor minder gestookt te worden.

3. Kan er per ruimte worden verwarmd met vloerverwarming?

Ja dat is zeker mogelijk. Er wordt bij het installeren van de vloerverwarming rekening gehouden met een aantal verschillende verwarmingcircuits. Op die manier zou er eventueel eenvoudig voor bepaalde ruimtes kunnen worden verwarmd. De verwarming kan met een digitale thermostaat zelfs per ruimte worden geprogrammeerd. Zo kun je zorgen voor een optimaal verwarmingsproces in huis.

4. Wat als er een lek ontstaat?

Het ontstaan van een lekkage in vloerverwarming is zeer onwaarschijnlijk. Dit komt voornamelijk doordat het water vrij langzaam door de buizen stroomt en de temperatuur van het water niet perse heel hoog hoeft te staan om voldoende te verwarmen. Mocht er toch een beschadiging ontstaan dan kunnen er perskoppelingen worden gebruikt om de verwarmingsbuis te herstellen.

5. Kan er bij wandverwarming een kast of schilderij worden geplaatst?

Jazeker. Door gebruik te maken van thermofolie kan precies worden achterhaald waar de leidingen van de wandverwarming lopen. Op die manier weet je dus precies waar je wel en niet in de wand kunt boren.

Het plaatsen van een kast voor wandverwarming kan ook gewoon. Wel is een kleinere of open kast aan te raden omdat er zo minder warmte zal worden geblokkeerd.