Woontrends 2018

Op zoek naar een nieuwe uitstraling voor je huis, appartement of kamer? Dit zijn dé woontrends in 2018. Dus ga je zelf een huis verkopen, kopen of verbouwen, dan kun je hier goede tips voor je interieur vinden. Creatief behang, veel groen, een belangrijke rol voor de invulling van de badkamer; zomaar enkele ‘trending topics’ voor bij jou thuis. Ook dit jaar kan je weer meer doen met kleuren binnen je interieur en dit volgt op de ontwikkeling die al in 2017 echt gestalte kreeg. In de praktijk is niks qua stijl of kleur nog te gek in 2018, dus ben je al een tijdje aan het nadenken over een nieuwe invulling van je interieur? Ga dan direct aan de slag.

Meer creativiteit

Zoals gezegd mag je in 2018 meer van je eigen creativiteit laten zien in het interieur. Waar je in 2017 misschien koos voor een strakke en volwassen uitstraling, kan je in 2018 volop los met kleurencombinaties, kleurrijke hoeken en interessante tegenstellingen. Zo heb je waarschijnlijk nooit gedacht aan felle kleuren als roze of lichtgroen; dat kon wel eens zijn herintrede maken in het interieur. Daarnaast zijn dus kleuren met een hoog contrast weer volop vertegenwoordigd binnen de woontrends 2018. Als je van plan bent dit jaar je huis te verkopen is het verstandig om je woning alvast goed in te richten. Het maken van goede foto’s van je trendy inrichting is een van de belangrijkste verkooptips die wij kunnen geven.

Woontrends 2018

Natuurlijke uitstraling

Naast felle kleuren en veel contrast kan je in 2018 ook kiezen voor een natuurlijke uitstraling van je interieur. Dat houdt niet alleen in dat je mag investeren in grote(re) bloemen en planten, maar ook dat je hout als wezenlijk onderdeel gaat zien van je interieur. Denk daarbij aan natuurlijk samengestelde zithoeken, bankjes en lampen. Hout geeft niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar zorgt onder alle omstandigheden ook voor warmte in je huishouden. Overigens mag je met de bloemen net zo gek doen als met de kleuren; hoe meer kleur hoe beter. Grotere planten zoals de Palm Areca en Ficus doen het ook goed.

Andere woontrends in 2018

In 2018 kan je volop bezig met kleuren, natuur en een stukje retro/vintage. Dat betekent dat kleuren als bruin en oranje terug zijn van weggeweest. Ook kan je kiezen voor botanisch wonen in een volle woonkamer met samenhangende invulling van natuurlijke producten; tafels, planten, hout, natuurlijke producten en frisse kleuren. Voor de badkamer hoort de hotelbeleving duidelijk bij de woontrends van 2018; een stijlvolle, nieuwe douche en warme omgeving van donkere stenen én een trendy, ouderwets bad om heerlijk in bij te komen.

De belangrijke woontrends 2018;

  • Veel kleur, contrasten en vintage
  • Natuurlijke uitstraling en botanische sfeer
  • Comfort met structuur
  • Warme kleuren als donkerrood- en groen