Zo kun je enorm besparen op je verwarmingsrekening

Het is natuurlijk hartstikke fijn wanneer je geld kan besparen op je vaste lasten, waardoor je aan het eind van de maand een mooi bedrag overhoudt om leuke dingen van te kunnen doen of om op de spaarrekening te kunnen zetten. Eén van vaste lasten waar je enorm op kan besparen is de rekening voor de verwarming. Naast dat dit goed is voor je portemonnee, draag je ermee ook een steentje bij aan een beter milieu. Wil je meer weten over de verschillende manieren waarop jij kan bezuinigen op je verwarmingsrekening? Lees dan vooral verder!

Laat een nieuwe verwarmingsketel plaatsen

Vaak zijn verouderde verwarmingsketels niet de zuinigste meer. Daarom is het vaak een goed idee om een nieuw efficiënter model aan te schaffen. Hierbij kun je denken aan een biomassaketel, zonneboiler of warmtepomp . Deze kunnen in eerste instantie een behoorlijke investering zijn, maar uiteindelijk zullen deze nieuwe en zuinigere energie installaties zich vanzelf terugverdienen door de kosten die je ermee bespaart.

Maak je huidige installatie zuiniger

Maar het is niet altijd nodig om je verwarmingsinstallatie volledig te vervangen door een nieuwe. Vaak kan het volstaan om een zonneboiler of warmtepomp aan te schaffen. Je huidige energie installatie blijft dan staan, maar treedt alleen in werking wanneer de duurzame installaties niet genoeg warmte kunnen opwekken. 

Laat je woning isoleren

Door je woning te isoleren, raakt er minder warmte verloren. Omdat de warmte beter blijft hangen hoef je in eerste instantie minder te stoken. Er zijn veel verschillende opties wanneer het aankomt op het isoleren van je woning. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je dak, plafond, muren of vloer te isoleren. Ook qua isolatiemateriaal heb je de keuze uit synthetische materialen zoals steenwol of polyurethaanschuim of juist natuurlijke materialen zoals wol of stro. Kijk op https://www.verwarminginfo.nl/verwarmingsketel voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *