Een kraan aanschaffen voor uw onderneming

Als ondernemer in de bouw verricht u zwaar werk. Soms veel in de hoogte of verspreid over een groot bouwterrein. Het is dan belangrijk om de juiste materialen en machines te hebben die het werk voor u zo efficiënt mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan een kraan om u te helpen met het werk in de hoogte of om grote voorwerken te verplaatsen over het gehele bouwterrein. Overweegt u een kraan aan te schaffen voor uw onderneming? Wij vertellen u hier graag meer over.

Kranen

Kranen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar het juiste formaat kraan voor uw onderneming. Ook zijn er tweedehands of gebruikte kranen. Dit kan financieel aantrekkelijk zijn en u draagt ook nog eens bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Heeft u al een kraan op het oog of twijfelt u nog? Wij zetten voor u graag de voordelen van het hebben van een kraan binnen uw organisatie op een rijtje. 

  • Snellere transport van materialen over de werkplaats
  • Preciezer werk door krachtenverdeling
  • Beter overzicht over de bouwplaats

Kranen financieren

Een kraan voor uw onderneming is een grote investering. Dit is daarom ook niet een beslissing die u binnen één dag neemt. Wij willen u daarom ook graag iets vertellen over het financieren van kranen. Heeft u het geld beschikbaar om een kraan aan te schaffen? Dan is het altijd aan te raden om een kraan te kopen. Heeft u de kraan niet zo vaak nodig? Dan kunt u ook een kraan huren. Heeft u de kraan regelmatig nodig, maar heeft u hier niet de financiële middelen voor? Dan kunt u er ook nog voor kiezen om een kraan te leasen. U betaalt dan één vast bedrag per maand gedurende een x periode om gebruik te maken van de kraan. Afhankelijk van de leasevorm bent u aan het einde van de looptijd eigenaar van de kraan.

Gaat u werktuigen aanschaffen voor uw bouwbedrijf? Denk dan goed na over de verschillende zaken die hierbij komen kijken. Zorg dat u goed bent voorbereid voordat u gaat starten.